top of page
valp.jpg

Hej! Mitt namn är Maria Herbst och jag och min familj bor strax utanför Malmö i Tygelsjö, på en stor gård utmed den Skånska slätten. Underbar miljö för både barn och hundar. Här jobbar vi dagligen med att driva vårt hunddagis & hundpensionat som heter Hildesborgs hunddagis & pensionat, som vi tog över 2009. Vi har en hel del egna hundar i familjen utöver våra älskade ras Bichon Frisé som ligger oss varmt om hjärtat.

 

Mina hundar får vara med oss hela dagarna. Dom leker ofta med våra andra hundgäster och har det roligt. Samtidigt är dom även med mig ute på hundutställningar och grooming tävlingar såsom Sverige och utomlands. 

 

År 1996 utbildade jag mig som hundfrisör och startade upp eget företag som hundfrisör i Malmö 1997, som fick namnet Marias Hundtrim. Har jobbat med att frisera hundar sedan dess, och har alltid varit intresserad av pälsvård och hundars anatomi.


 

Bichon Frisé kom in i mitt liv 2013 när jag började tävla inom hundfrisörtävlingar runt om

i Europa. Men jag hade ingen egen Bichon, så jag kontaktade en annan Bichon Frisé uppfödare. Jag presenterade mig och frågade om jag skulle få kunna låna någon Bichon av henne, så jag kunde få träna på utställnings klippning. Så på den vägen blev det och är väldigt tacksam för det, samt lånade jag hennes Bichons när jag tävla inom grooming tävlingar. Från första stund blev jag förälskad i den lilla dunbollen.

Så 2014 köpte jag min första Bichon från White Visions Kennel.. En tik som fick namnet Isabell som är vår ögonsten. Hon är mjuk och snäll i sitt temperament och är glad att få leka med sina hundkompisar fritt över våra stora marker, där dom får utlopp för spring och bus. När Isabell var endast 2 1/2 år gammal kunde hon redan titulera sig som Svensk och Dansk Champion.

Jag föder upp i en liten skala och Isabell kommer bli min start för min kennel uppfödning av Bichon Frisé. Avels arbetet innebär att se till att mina hundar är ögonlysta och knäleds kontrollerade av veterinär. Jag meriterar mina hundar på hundutställningar där målsättningen är att föda upp sunda och friska hundar med ett fint temperament och med fin exteriör. 

bottom of page