top of page
valp.jpg

Hej! Mitt namn är Maria Herbst och jag och min familj bor strax utanför Malmö i Tygelsjö, på en stor gård utmed den Skånska slätten. Underbar miljö för både barn och hundar. Här jobbar vi dagligen med att driva vårt hunddagis & hundpensionat som heter Hildesborgs hunddagis & pensionat, som vi tog över 2009.

År 1996 utbildade jag mig som hund frisör och startade upp eget företag som hund frisör i Malmö 1997, som fick namnet Marias Hundtrim. Har jobbat med att frisera hundar sedan dess, och har alltid varit intresserad av pälsvård och hundars anatomi.

Vi har en hel del egna hundar i familjen utöver våra älskade ras Bichon Frisé och Shetland Sheepdog som ligger oss varmt om hjärtat. Vi har även en malteser flicka samt en mellan pudel kille.

 

Mina hundar får vara med oss hela dagarna. Dom leker ofta med våra andra hundgäster och har det roligt. Samtidigt är dom även med mig ute på hundutställningar och grooming tävlingar såsom Sverige och utomlands. 

 

År 1996 utbildade jag mig som hund frisör och startade upp eget företag som hundfrisör i Malmö 1997, som fick namnet Marias Hundtrim. Har jobbat med att frisera hundar sedan dess, och har alltid varit intresserad av pälsvård och hundars anatomi.


 

Bichon Frisé kom in i mitt liv 2013 när jag började tävla inom hundfrisörtävlingar runt om i Europa. Men jag hade ingen egen Bichon så jag kontaktade en annan

 Bichon Frisé uppfödare White Visions Kennel. Jag presenterade mig och frågade om jag skulle få kunna låna någon Bichon av henne så jag kunde få träna på utställnings klippning.

Så på den vägen blev det och jag är väldigt tacksam för det. Jag lånade även hennes Bichons när jag tävla inom grooming tävlingar runt om i europa.

Från första stund blev jag förälskad i den lilla dunbollen.

Så 2014 köpte jag min första Bichon från White Visions Kennel.. En tik som fick namnet Isabell som är vår ögonsten. Hon är mjuk och snäll i sitt temperament och är glad att få leka med sina hundkompisar fritt över våra stora marker, där dom får utlopp för spring och bus. När Isabell var endast 2 1/2 år gammal kunde hon redan titulera sig som Svensk och Dansk Champion.

Jag föder upp i en liten skala och Isabell kommer bli min start för min kennel uppfödning av Bichon Frisé som startade 2018. Avels arbetet innebär att se till att mina hundar är ögonlysta och knäleds kontrollerade av veterinär. Jag meriterar mina hundar på hundutställningar där målsättningen är att föda upp sunda och friska hundar med ett fint temperament och med fin exteriör. 

My är min 4e Shetland Sheepdog och min första tik. Jag har bara haft hanar förut som sällskapshundar. Jag har tränat på Agility och lydnad genom åren och lite utställning. Fick min första shelti när jag var 13 år gammal som hette Kim som kom från Smedjenäns Kennel. De andra 2 sheltisar kom från Sagoliden och PM Quality.

 

Jag har alltid älskat rasen och jag har aldrig varit utan en Shelti i mitt hem. Sheltin är en glad, snäll sällskapshund som är väldigt lättlärd. Nu kände jag att det var dags att satsa på en ny familjemedlem och denna gången blev det en Tik som kommer ifrån

Myline`s Kennel som heter Myline`s Perfect Love:

e: Windcrest Stylish Move CIB u: Myline`s Raindrop

 

My ska bli min första avels tik och fler lär det bli. Vill ni följa My så har hon en egen sida. 

bottom of page