top of page
valpinfo bild.jpg

Vi är såklart väldigt måna om vart våra valpar hamnar.

Att man har tid för sin hund/valp och man inte lämnar hunden ensam för allt för länge. Rasen kräver också en hel del pälsvård, med bad, kam och klippning.

 

Vi ser gärna att ni kommer och hälsar på valpen när den är ca

5 veckor gammal, så vi får lära känna er som ska få en ny familjevän. Bor man för långt ifrån oss för att hälsa på, så har vi kontakt via mail eller på messenger, där vi uppdaterar er om valpens mående. Vi skickar bilder och video med tillväxten på er söta valp. Mer än gärna hjälper vi till med frågor och håller gärna kontakten med er valpköpare för framtiden. Det är alltid underbart att få höra från er och få någon bild och se hur dom har det.

 

Valpen är mellan 8-9 veckor när ni hämtar den från oss.

Vi följer alla SKK köpeavtal och regler.

 
 

Detta ingår när ni får er valp.
 

♦ Valpen är registrerad och har stamtavla i SKK

♦ Vaccinerade

♦ Chipmärkta

♦ Avmaskade

♦ Veterinärbesiktigade 

♦ Dolda fel försäkring valp

♦ Mat till valpens första tid

♦ Filt med hemmalukt

♦ Annat smått & Gott

Innan du får hem din valp ska ni ha förberett att inhandla detta.

 

♦ Mat och vatten skål

♦ Hundbädd

♦ Valp koppel och halsband. 20 cm runt hals är bra start och

ha gärna ett som man kan förlänga

♦ Valpfoder (man får en påse av mig vid avhämtning)

♦ Klotång
♦ Kam
♦ Karda 

 

Matlista & Råd

Valpen äter 4-5 mål om dagen upp tills den är 4 månader. Vid 6 månaders ålder så kan man dra ner till 3 mål om dagen. Blöta upp valpfodret så det är mjukt. Vill man blöta upp hela dags ransonen över en dag så går det bra också. Valpen äter olika mycket mellan 1,5 dl till 2 dl om dagen, och ibland även lite mer. Äter den inte upp allt så är det ingen fara. Vill man ge lite mjukmat i valpfodret så går det bra, men var beredd att om man börjar tillsätta lite extra gottigott i maten lär er Bichon vilja ha det för all framtid framöver. 1 - 2 tsk mjukmat extra, brukar bli lagom. Ha alltid tillgång till friskt vatten. Ge fodret som ni får av mig då valparna är vana vid det.

 

När mina valpar blivit junior (9 månader) ger jag Magnusson green free torrfoder.

2 mål om dagen. 1 dl Morgon/kväll. I mellan målen kan man ge lite snacks såsom hundgodis, gurka, morot och hundben i lagom mängd. Magnusson foder fungerar bäst för mig och mina Bichoner. Tycker att pälsen, huden och framförallt ögon  ger bra resultat utan för mycket rinnande. Total mängd som vuxen hund äter Bichon Frisé ca 2 dl/dag.

 

När valpen är 10 veckor gammal så ska man avmaska igen. Detta är mycket viktigt. Det finns olika sorter att köpa både i tablettform eller pasta. Jag föredrar pasta som är lättare att ge den lilla valpen. Klicka ut en bit på fingret, den mängd pakter säger den ska ha, så slickar dom i sig det eller så få du sätta det direkt i munnen.

 

Vid leverans är valpen vaccinerad, avmaskad och chipmärkta.

Nästa vaccinering sker när valpen är 12 veckor mot parvo och kennelhosta. Sen igen när hunden är 1 år gammal.

 

När det gäller pälsvården så finns det ett avsnitt om skötselråd och även videoklipp hur man badar och fönar en Bichon Frisé. Gå in på pälsvård fliken.

 

 

GYLLENDE REGLER

 

♦ Valpen behöver sova mycket då ska man inte störa valpen.
 

♦ När valpen har ätit och sovit ska den alltid gå ut på kissa eller bajsa direkt.

♦ Lär barnen att inte lyfta upp valpen utan en vuxen närvarande. Låt barnen sitta ner på golvet när dom vill gosa eller leka med valpen. Den tål inte fall, då valpen lätt bryter benen. Viktigt att tänka på. Detta gäller dom första 4-5 månaderna sen blir valpen större och tål mer.

♦ Akta valpen ifrån fimpar, snören, legobitar, pärlor och småleksaker i plast som barnen kan ha i sitt rum. Samt när man är ute så är valpen snabb att hitta på bus och få i sig olämpliga saker som stenar, kottar och pinnar mm. Var noga och observant.

♦ Lämna aldrig valpen ensam utanför en affär eller i bilen. Det stor risk att någon då tar hunden så den blir stulen. Samt aldrig lämna hunden/valpen ensam i några längre stunder i bilen, då det mycket snabbt blir dödligt varmt när solen står på. Tio minuter, inte mer.

♦ Vänj gärna valpen att sitta i bur under bilfärden då det är säkrast så.

 

Lycka till ❤

bottom of page