top of page

Bad & Fön


Här visar jag hur man badar, fönar och kammar sin vuxna Bichon Frisé. Jag använder K9 Sterling silver Shampoo och White Magic spray balsam speciellt för vita hundar. Följ bara instruktionerna i videon så kommer det gå galant.

Video del 1
Video del 2
När valparna är ca 5 veckor får dom sitt första bad. Dom njuter att bli ompysslade. 
verktyg.jpg

En Bichon Frisés pälsvård kräver sin tid och omsorg. 

 

På bilden visar jag vad som kan vara en god investering att ha hemma om man ska klippa sin Bichon. Man badar sin Bichon minst var 10e dag för att den ska vara lättskött och framförallt tovfri. Tovor uppstår ganska lätt om du inte badar och fönar din hund helt torr.

bad anime bild.jpg

Schampo - balsam - K9 Whitness - Sterling Silver - Alovera 

 

♦ Tovutrednings spray / D matter

♦ Nanomist K9  White magic

♦ Karda

♦ Kam

♦ Klotång

♦ Sax

♦ Tandborste / Tandstensskrapa

♦ Fön

Ojojoj.. vilken snygging och resning och

Lär din valp stå på bordet

När du får hem din lilla guldklimp så är det bra att vänja hunden vid att hanteras på ett trimbord. Trimbord kan inköpas på 4dogs. Jag rekommenderas också att man köper en galje till. Annars går det bra att lägga på en badrumsmatta hemma på bordet. Vänj hunden med att du kardar och kammar den ofta, samt tittar i öronen och klipper klorna. Visa hunden att den är duktig med beröm i rösten, samt när du är klar kan man ge en godisbit som belöning. Viktigt att börja i tidig ålder för en framtida lugn vuxen hund på trimbordet.

20200306_092530.jpg

När ni ska bada er Bichon så använder ni ett milt hund schampo. Använd aldrig shampo som är till för människor. Det kommer att skada din hund och deras päls. Själv använder jag K9 sen många år tillbaka, som är min absoluta favorit. Häll i schampo i en tom flaska t.ex. en läsk/ramlösa 1 och 1/2 liters storlek. Fyll den med ljummet vatten till hälften, blanda ihop och skaka. Blöta hunden först med lagom varmt vatten. Sedan häller ni på blandningen på pälsen. Ta olika partier mellan varven och massera in shampo blandningen i pälsen, det ska löddra mycket så går det in på djupet. Se till att ni inte häller shampo i ansiktet förän allra sist, så hunden inte får det i ögonen. Och skölj av huvudet först. Man ska aldrig heller hälla på schampo direkt från K9 flaskan i pälsen. Schampot är så koncentrerat så det blir mest att man slösar halva flaskan, pga man ska täcka alla partier som oftast inte kommer ner på djupet. Det är meningen man ska spä ut det.

 

Torka hunden med en plutoduk, den suger åt sig vattnet bäst, eller ta en handduk och placera hunden på bordet. Är det en valp, så var gärna två personer som hjälps åt. En kan hålla hunden, medans den andra jobbar med att föna och karda hunden. Karda hunden samtidigt som du fönar. Håll inte fönen för nära så du bränner huden. Då blir resultatet det optimala. Du borstar och fönar pälsen tills den blir den rak och fuffig. 

När hunden blir vuxen och den kan den stå på trimbordet köp tillbehörande galge som man sätter fast själv på trimbordet. På så sätt kan man föna hunden själv och det blir mycket enklare att jobba för framtiden.

20201229_124114 1.jpg

Före Bild

Efter Bild

20201126_161308 1.jpg

Det är rekommenderat att klippa sin Bichon var 8:e till 10:e vecka. Då behåller Bichon formen, samt lättare för husse och matte att klara av pälsen utan att det ska bli tovigt. Tovutredning är inget jag rekommenderar och jag själv gör inga utredningar. Det gör ont på hunden och därför är det bättre att klippa ner hunden med maskin och börja om från början.

En Bichon klipps för hand med sax. Bilderna här visar en handklippt Bichon Frisé så som det ska vara om man vill ha det rastypisk. Speciellt om det ska klippas till utställning.

Mina kunder som jag klipper på min salong Marias Hundtrim har en vardags frisyr som är mer lätt skött och lite kortare. Den klippningen passar dom som vill ha mer lättskött frisyr men ändå se ut som en Bichon. Det finns många olika typer av frisyrer, så det handlar om vad som passar just dig!

Vill man ha hälp med klippning av er Bichon Frisé är ni varmt välkomna att höra av er till mig. Jag klipper både till vardags och utställning. 

Kontakt:
0708-723912
mariashundtrim@live.se

20201120_125948.jpg

Före bild huvud

20210113_135044.jpg

Före Bild front framsida

20201120_124715.jpg

Före bild bakställ

20-11-21-00-00-52-870_deco.jpg

Efter bild huvud

20201120_150558.jpg

Efter bild front framsida

20201120_151253.jpg

Efter bild bakställ

17-12-11-14-40-19-309_deco.jpg
k9logo (1).png
bottom of page